Fogband är framtiden

Det har förvisso inte gått lång tid sedan Fog & Brandtätningar Mälardalen AB såg dagens ljus för första gången, men på denna korta tid har vi vuxit enormt som fogföretag.

Det finns mycket som ligger bakom vår framgång, men en avgörande faktor är definitivt vårt kvalitetsfokus. För oss är det A och O att använda toppmoderna metoder när vi utför vårt arbete, och därför använder vi oss alltid av säkra och effektiva material som bidrar till både snygga och hållbara resultat.

Det finns framförallt en metod som är på uppsving just nu, och det är fogband. Vi använder oss primärt av fogband vid fogning av fasader, och det finns många anledningar till detta.

Därför är fogband en svårslagen metod vid fasadfogning

Om det är något vi kan så är det fogning. När vi säger att fogband är framtiden menar vi det alltså till hundra procent!

Fogband är nämligen ett hållbart val ur både miljö- och kvalitetssynpunkt, och dess många goda egenskaper lämpar sig utmärkt för fasadfogning.

Ett hållbart och miljövänligt alternativ

Konventionell fogmassa kan innehålla en del giftiga ämnen, vilket du undkommer helt och hållet vid användning av fogband. Utöver det har fogband även väldigt lång hållbarhet.

I byggnadssammanhang är det avsevärt bättre att använda sig av material som håller i många år, än att använda material som kommer behöva bytas ut efter kort tid. Ju längre hållbarhet ett fogmaterial har desto mer fördelaktigt är det alltså ur miljösynpunkt.

Med traditionell mjukfogning erbjuder vi till exempel fem års garanti, medan vi kan erbjuda hela 10 års garanti med fogband.

Hög tålighet och prestanda

Våra fogband uppfyller även följande viktiga egenskaper:

  • diffusionsöppenhet – materialet andas och kan släppa igenom eventuell vattenånga
  • akustisk prestanda – materialet ger god ljudisolering
  • termisk prestanda – materialet isolerar värme vilket hjälper dig spara energi
  • slagregnstäthet – materialet tål fukt och vatten i väldigt hög utsträckning
  • elasticitet – materialet följer rörelser i byggnaden utan att ta skada
  • UV-beständighet – materialet tar inte skada av solljus.

 

Vi löser dina fogningsbehov – snabbt och professionellt

Trots att vi älskar att arbeta med fogband är det viktigt att understryka att vi också arbetar med traditionell mjukfogning. Helt enkelt – Vi löser det! Oavsett vad du har för fogningsbehov kan du räkna med att få höra dessa ord från oss på Fog & Brandtätningar Mälardalen AB.

Här arbetar skicklig personal med lång erfarenhet av fogning och brandtätning, och vi strävar ständigt efter att skapa långsiktiga kundrelationer med pålitlighet och ansvarstagande som grund.

Behöver du hjälp med fasadfogning? Vi kan vara på plats med kort varsel, och utför vårt arbete på ett såväl hållbart som estetiskt tilltalande sätt. Tveka inte att kontakta oss redan idag!

0