• 06/09/2023 - Fog & brandtätningar
  Välj rätt färg på fogmassan för dina lister

  Behöver du hjälp med fogning av lister? Den här typen av fogning har såväl ett estetiskt som funktionellt syfte.

  Fogning av lister kräver med andra ord ett oerhört noggrant utfört jobb, eftersom det både behöver hålla tätt och se snyggt ut länge. En annan viktig aspekt är att välja rätt färg på fogmassan för listerna, då du såklart vill ha ett enhetligt och sömlöst resultat.

  Fog & Brandtätningar Mälardalen AB har lång erfarenhet och bred kunskap när det kommer till estetisk fogning! Vi kan snabbt finnas på plats för att applicera fogmassa på lister i din fastighet – på ett hållbart och snyggt sätt.

  Läs mer
 • Byggnation mjukfog
  19/06/2023
  Fogband eller mjukfog utomhus

  Därför väljer vi numera bort mjukfog utomhus

  En perfekt fogning innebär väldigt mycket mer än vad du faktiskt kan se med blotta ögat. En felaktig fogning kan nämligen leda till en rad olika komplikationer för en byggnad – exempelvis dålig ventilation eller förödande vattenskador. Det är därför A och O att använda rätt typ av fog på rätt plats.

  Mjukfog har många fördelar och är ett bra val för flera typer av fogarbeten inomhus, men med det sagt är det inte en lika bra idé att använda mjukfog utomhus. Idag finns det helt enkelt andra material som är betydligt mer fördelaktiga att använda till fasadfogning.

  Läs mer
 • 13/06/2023
  Fogning av fasad i Hägersten, Stockholm

  Här har vi fått i uppdrag av Strängbetong att foga samtlig fasad.

  Läs mer
 • 13/06/2023
  Tätning av fasad

  Uppe på 40m har vi påbörjat arbetet med att täta fasaden på Majblomstret åt Strängbetong.

  Läs mer
 • 13/06/2023
  Uppsättning av fogband i Hägersten

  Arbetet med att sätta fogband fortsätter i Hägersten.

  Läs mer
 • 29/05/2023
  Fogband är framtiden

  Det har förvisso inte gått lång tid sedan Fog & Brandtätningar Mälardalen AB såg dagens ljus för första gången, men på denna korta tid har vi vuxit enormt som fogföretag.

  Det finns mycket som ligger bakom vår framgång, men en avgörande faktor är definitivt vårt kvalitetsfokus. För oss är det A och O att använda toppmoderna metoder när vi utför vårt arbete, och därför använder vi oss alltid av säkra och effektiva material som bidrar till både snygga och hållbara resultat.

  Det finns framförallt en metod som är på uppsving just nu, och det är fogband. Vi använder oss primärt av fogband vid fogning av fasader, och det finns många anledningar till detta.

  Läs mer