Byggnation mjukfog

Fogband eller mjukfog utomhus

Därför väljer vi numera bort mjukfog utomhus

En perfekt fogning innebär väldigt mycket mer än vad du faktiskt kan se med blotta ögat. En felaktig fogning kan nämligen leda till en rad olika komplikationer för en byggnad – exempelvis dålig ventilation eller förödande vattenskador. Det är därför A och O att använda rätt typ av fog på rätt plats.

Mjukfog har många fördelar och är ett bra val för flera typer av fogarbeten inomhus, men med det sagt är det inte en lika bra idé att använda mjukfog utomhus. Idag finns det helt enkelt andra material som är betydligt mer fördelaktiga att använda till fasadfogning.

Fördelar med fogband

Fogband är ett fogmaterial som på senare tid fått ett rejält uppsving bland många av Sveriges företag inom fogbranschen. Fog & Brandtätningar Mälardalen är ett av dessa företag! Det finns många olika anledningar till varför vi har valt att ta oss an denna fantastiska produkt.

Fogband är extremt tåliga och kan nyttjas året runt

Fogband gör att vi kan utföra tätning av fasader oavsett tid på året, och i samma veva erbjuda hela 10 års garanti på arbetet. När vi fogar med mjukfog utomhus behöver det nämligen vara plusgrader i luften, medan fogband möjliggör fogning i både plusgrader och minusgrader. Tack vare att fogband har så hög tålighet mot väder och vind har vi också kunnat höja vår garantitid med hela fem år.

Installationen är enkel och effektiv

En annan stor fördel med fogband är att springorna som ska tätas inte behöver uppfylla några särskilda mått. Fogband är nämligen helt mekaniska, vilket betyder att vi inte behöver förbereda underlaget genom exempelvis slipning. Att använda sig av mjukfog utomhus istället för fogband innebär med andra ord en mer komplicerad installation som både tar längre tid och innefattar fler extrakostnader.

0